Het huis in de verkoop, de spanning begint nu toch..

Het is alweer ruim een week geleden dat ik mijn eerste blog online heb gezet.. Super bedankt voor jullie lieve woorden, echt ongelofelijk dat er zoveel mensen zijn die mee lezen. 🙂

Deze week was weer een bewogen week, als in: veel informatie, veel geregel en veel emoties. Vooral dat laatste was deze week een ding want mijn hemel, voor het eerst had ik twijfels. En in de kern helemaal niet over de emigratie zelf, want het is geen vraag of we wel echt willen. Maar wel over: is de stap die we nu maken echt wel de juiste? Je moet je voorstellen: wij hebben hier beide een eigen goed lopende zaak en een prachtige woning op precies te plek waar wij willen wonen. En dat geef je dan allemaal op voor, nu nog, niks! Het klinkt een beetje heftig en ik weet dat het niet voor niks is, maar zo voelde het deze week wel even. Deze week ging namelijk het te koop bord in de tuin. Iets wat voor mij niet snel genoeg kon gebeuren, maar toen het eenmaal zo was ik toch even wankel werd. Hier de boel verkopen, maar daar nog niets hebben. Geen huis, geen school voor de kinderen, niets. En ja: we hebben daar een droom en een plan, maar het was wel even spannend hoor..

Anyway: inmiddels heb ik mij herpakt en is het wankelen weer gestopt. Het is nu even afwachten of en hoe snel we ons huis verkopen maar gek genoeg heb ik daar wel vertrouwen in. We hebben een hele goede makelaar, dat scheelt ook.. 😉 Verder deze week hebben wij een gesprek gehad met onze relocation assistant. Dit gaf weer even antwoorden op vragen maar ook wel dingen om over na te denken. Het fijne is dat zij ons wijst op dingen wat wij zelf niet weten, of simpel weg niet over nadenken. Dingen als belastingstelsels, auto’s die wel of niet geïmporteerd moeten worden, meubels die wel of niet vervoerd moeten worden met een vrachtwagentje en het regelen van onze verzekeringen. Ook heeft zij een heel team met connecties om haar heen die wij nodig hebben in onze reis, denk aan: advocaten, mensen met kennis voor belasting etc. Hier zullen wij binnenkort ook mee aan tafel gaan zodat we alles zo goed als mogelijk regelen.

Volgende week vertrekken Manuel ik naar Valencia. Wij gaan daar van donderdag tot en met zondag heen om een aantal dingen te regelen. En het leukste: MISSCHIEN HEBBEN WE EEN BEZICHTIGING! 🙂 Per toeval (oké ik struin iedere dag de huizen sites af) kwamen we terecht bij een huis waar ons hart echt sneller van ging kloppen. Niet al te groot, maar wel lekker veel ruimte om te deur. Een combinatie van een iets moderner, maar toch wel echt een Spaans huis.. voor nu lijkt het ons fantastisch! Er is contact gelegd met de eigenaren van het huis voor het inplannen van een bezichtiging dus we hopen snel reactie te krijgen. Als ik meer weet, laat ik het jullie weten. 🙂

Verder gaan we daar op scholen bezoek, rijden we daar rondjes door onze potentiële straten en gaan wij samen onwijs genieten van het idee dat als alles loopt zoals we denken, wij daar over een half jaar wonen! Het enige minpuntje is dat we zonder de kinderen gaan. Ik ben nog nooit langer bij de meiden weggeweest dan 1 nachtje, wij nemen ze normaliter overal mee naar toe. Maar dit weekend vonden we het fijn echt even met zijn 2e op pad te gaan en dingen te regelen. In oktober gaan wij weer terug en dan nemen wij ze mee. Dan zijn er een aantal dingen al geregeld waar zij dan niet meer bij hoeven te zijn zodat we meer tijd hebben om leuke dingen te ondernemen met ze daar.

Ik hou jullie op de hoogte over de verkoop van ons huis, de eventuele bezichtiging in Spanje en over alle andere updates. Maar voor nu was het hem weer.

xoxo Marlinda.

En voor de liefhebbers weer een mini Spaanse les:

Correr – Rennen
Pintar – Verven
Vivir – Leven / Wonen

#funda #wijemigreren #ikvertrek #wijgaanemigreren #huisverkopen #wijvertrekken #emigrerennaarspanje

1 reactie op “Het huis in de verkoop, de spanning begint nu toch..”

  1. Heel erg leuk!!! Genieten van het leven en doen waar je zin in hebt. Een goed lopende baan, daar hebben jullie zelf voor gewerkt dus hier of daar, komt het niet 1,2,3,4…dan komt het wel 5,6,7!! Je bent zo daar, je bent ook weer zo terug mochten jullie dat ooit willen. Ay que vivir la vida, disfrutalo!!!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *